عوارض گمرکی چیست؟

عوارض گمرکی چیست؟

تفاوت عوارض گمرکی با تعرفه گمرکی، عوارض گمرکی نوعی مالیات غیرمستقیم است که دولت‌ها برای ورود و ترخیص کالاهای خارجی دریافت می‌کنند.

 

در واردات کالا مفاهیم مختلفی وجود دارد و آشنایی با این مفاهیم می‌تواند در برنامه‌ریزی و پیشبرد امور گمرکی مربوط به واردات کالا موثر باشد. یکی از این مفاهیم که نه تنها در ترخیص کالا از گمرک مهم است، بلکه در قیمت تمام شده کالا نیز تاثیر خواهد گذاشت، عوارض گمرکی است.

 

 

عوارض گمرکی چیست؟

عوارض گمرکی نوعی مالیات غیرمستقیم است که دولت‌ها برای ورود و ترخیص کالاهای خارجی دریافت می‌کنند. نرخ عوارض گمرکی توسط دولت‌ها بر مبنای سیاست‌های آن‌ها تعیین می‌شود. 

 

برای مطالعه بیشتر: تشریفات گمرکی چیست؟

 

چرا عوارض گمرکی به عنوان مالیات غیرمستقیم طبقه‌بندی می‌شود؟

در قوانین مالیاتی هر نوع مالیاتی که از افراد بر مبنای دارایی‌های تحت تملک آن‌ها دریافت می‌شود را مالیات مستقیم می‌گویند. از آن‌جایی که عوارض گمرکی بر مبنای سیاست‌های دولت و اولویت‌بندی کالاهای وارداتی مشخص می‌شود، در دسته مالیات‌های غیرمستقیم قرار می‌گیرد. 

 

 عوارض گمرکی چگونه محاسبه می‌شود؟

 برای محاسبه عوارض گمرکی هر کالا ابتدا لازم است که تعرفه آن کالا را بدانیم پس از آن با به‌دست آوردن نرخ تعرفه برای کالای مورد نظرمی‌توان عوارض گمرکی را محاسبه نمود. به طور کلی عوارض گمرکی از دو بخش حقوق گمرکی و سود بازرگانی تشکیل می‌شود.البته باید در نظر داشت این موارد تنها هزینه‌های دریافتی از وارد‌کننده نبوده و هزینه‌های دیگری از قبیل انبارداری، حمل‌ونقل کالا و سایرموارد نیز باید توسط واردکننده پرداخت شود.

در مقاله شیوه‌های محاسبه قیمت تمام شده کالاهای وارداتی به تفصیل این هزینه‌ها را بررسی کرده‌ایم.  

 

کد تعرفه گمرکی چیست؟

کد تعرفه گمرکی یا HS code یک روش استاندارد برای طبقه‌بندی کالاها و محصولات در سراسر جهان است. از این کد برای شناسایی کالا در زمان صادرات و واردات و همچنین محاسبه و تشخیص میزان عوارض و حقوق گمرکی استفاده می‌شود. این کد معمولاً هشت یا ده رقم است که ۴ یا ۶ رقم اول آن دسته‌بندی را مشخص می‌کند و سایر ارقام برای طبقه‌بندی با جزئیات بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای آشنایی بیشتر با کد تعرفه گمرکی یک نمونه را بررسی می‌کنیم. به طور کلی کد تعرفه کالا و تجهیزات پزشکی ۹۰۱۸ است و با اضافه شدن حداقل چهار رقم دیگر، جزئیات دستگاه پزشکی وارداتی مشخص خواهد شد. به طور مثال تعرفه گمرکی برای ترخیص و واردات دستگاه آندوسکوپی ۹۰۱۸۴۱۶۰ است. 

 

برای مطالعه بیشتر: سند ترخیصیه چیست؟

 

انواع تعرفه های گمرکی

دولت برای تعیین تعرفه گمرکی کالا شیوه‌های مختلفی را استفاده خواهد کرد.

 

اولین نوع تعرفه گمرکی کالا بر مبنای شکل کالا  است. در تعرفه کالا بر مبنای شکل، دو نوع تعرفه واحد و مرکب وجود دارد. تعرفه واحد برای همه کالاهای یک دسته‌بندی یکسان خواهد بود و تعرفه مرکب برای همه کالاها با توجه به نوع و ویژگی‌های آن کالا مشخص خواهد شد. نوع دیگر تعیین تعرفه کالاهای وارداتی بر مبنای هدف دولت خواهد بود. در این شیوه دولت چهار هدف کلی را دنبال می‌کند. مورد اول مالی بوده و با هدف تامین هزینه‌های دولت تعیین خواهد شد.

مورد دوم شامل تعرفه‌های حمایتی است و با هدف تشویق تجار برای واردات یک کالای خاص مشخص می‌شود.

نوع دیگر شیوه تعیین تعرفه، ارشادی است. در این شیوه دولت در تلاش بوده با تعیین تعرفه کالاهای وارداتی، عادات مصرف‌کنندگان را تغییر داده و نیاز جامعه را از یک کالا به کالای دیگر منتقل نماید. شیوه آخر نیز مستقل است که فارغ از این موارد توسط کشور ذی‌نفع مشخص خواهد شد.

در نظر داشته باشید در تمامی شیوه‌های تعیین تعرفه کالاهای وارداتی میزان تعرفه عوارض گمرکی به صورت درصدی از ارزش کالا خواهد بود. 

 

قوانین مربوط به حقوق و عوارض گمرک

 یکی از مهم ترین قوانین صادرات و واردات درخصوص عوارض گمرکی، الزام وارد‌کننده به پرداخت تمام هزینه‌های مربوط در زمان مقرر است. بر طبق قانون، هیئت دولت تمامی امور مربوط به حقوق و عوارض گمرکی را تعیین خواهد کرد. از سوی دیگر رسیدگی و نظارت به این امور نیز بر عهده دولت است.

یکی از وظایف دولت مبارزه با دامپینگ با استفاده از ابزار حقوق و عوارض گمرکی است. دامپینگ به‌معنی فروش یک کالا یا خدمات با قیمتی پایین‌تر از قیمت حقیقی و تمام شده آن است. گاهی برخی از کشورها  با هدف تضعیف بازار کشوری دیگر و به دست آوردن آن بازار، اقدام به فروش و صادرات کالا با قیمتی پایین به آن کشور می‌کنند. از این رو دولت‌ها می‌توانند نسبت به اخذ عوارض ضد دامپینگ از کالای مورد نظر اقدام کنند. 

 

برای مطالعه بیشتر: ارز وارداتی چیست؟

 

کالاهای بدون عوارض گمرکی

 کالاهای وارداتی به کشور بنا به دلایل مختلف، معافیت از پرداخت عوارض گمرکی هستند. در صورتی که کالای وارداتی مشمول عوارض صفر باشد، یعنی معافیت پرداخت عوارض گمرکی داشته و بدون پرداخت هزینه‌های حقوق و عوارض گمرکی می‌توان آن را از گمرک ترخیص نمود. ممکن است این معافیت به‌صورت موقت اعمال شود، از این رو لازم است همواره در جریان تغییرات تعرفه‌ها و عوارض گمرکی باشید. 

 

سایر عوارض گمرکی

در زمان ترخیص کالا از گمرک علاوه بر حقوق و عوارض ورودی که باید به گمرک پرداخت شود، عوارض دیگری نیز از وارد‌‌کنندگان دریافت می‌گردد. البته این عوارض نیز توسط گمرک محاسبه و دریافت می‌شود. اما مصرف‌کننده این عوارض سازمان‌های دیگری هستند و گمرک تنها واسطه دریافت این عوارض خواهد بود. از جمله این عوارض می‌توان به عوارض شهرداری، عوارض بهداری، هلال‌احمر و ..... اشاره کرد. 

 

 

جمع‌بندی

همان‌طور که به تفصیل توضیح دادیم عوارض و حقوق گمرکی یکی از مالیات‌های غیرمستقیم است که وارد کننده کالا در زمان ترخیص بار خود از گمرک ملزم به پرداخت آن خواهد بود. اشاره کردیم برای محاسبه میزان حقوق و عوارض گمرکی نیاز به دانستن تعرفه کالا است. از آن‌جایی که در طبقه‌بندی کالاها و تعرفه‌گذاری آن‌ها جزئیات بسیاری دخیل بوده، انتخاب کد تعرفه صحیح برای کالا بسیار حائز اهمیت است. تشخیص اشتباه کد تعرفه کالاهای وارداتی نه تنها می‌تواند در روند ترخیص کالا مشکلاتی را ایجاد نماید بلکه ممکن است هزینه‌های گزافی را بر شانه واردکننده تحمیل نماید. از این رو بهره‌گیری از خدمات مشاوره بازرگانی و همچنین استفاده از تجربیات مشاوران در این حوزه می‌تواند در بالا بردن سرعت روند واردات کالا و کاهش هزینه‌های آن بسیار موثر باشد. شرکت بازرگانی و حمل و نقل بین المللی تی جی اکسپورت از صفر تا صد امور گمرکی شما نظیر اظهارنامه گمرکی و سایرموارد مربوطه را انجام می دهد.

 

برای مشاوره، با شرکت بازرگانی تی جی اکسپورت تماس بگیرید

     

 

برچسب ها :

عوارض گمرکی

عوارض گمرکی چیست؟

کد تعرفه گمرکی

مالیات

معاف از عوارض گمرکی

نرخ عوارض گمرکی

محاسبه عوارض گمرکی

تعرفه عوارض گمرکی

حقوق و عوارض گمرکی

معافیت پرداخت عوارض گمرکی

دامپینگ

کالاهای بدون عوارض گمرکی

کالای وارداتی مشمول عوارض صفر

عوارض شهرداری

عوارض بهداری

عوارض هلال احمر

عوارض گمرکی چیست

عوارض گمرکی صادرات

عوارض گمرکی خودرو

عوارض گمرکی واردات خودرو

پرداخت عوارض گمرکی

واردات کالا

صادرات کالا

ترخیص کالا از گمرک

مالیات غیرمستقیم

عوارض گمرکی چگونه محاسبه می‌شود

عوارض گمرک چگونه محاسبه می‌شود؟

دارایی‌های تحت تملک

اولویت‌بندی کالاهای وارداتی

مالیات‌های غیرمستقیم

انبارداری

عوارض گمرک

حقوق گمرکی

واردات دستگاه آندوسکوپی

ترخیص

انواع تعرفه های گمرکی

شکل کالا

تعرفه مرکب

تعرفه واحد

تعیین تعرفه کالاهای وارداتی

تعرفه‌های حمایتی

تجار

تعرفه ارشادی

درصدی از ارزش کالا

شرکت واردات

شرکت بازرگانی

واردات و صادرات

عوارض ضد دامپینگ

عوارض صفر

تعرفه گمرکی کالا

کد تعرفه کالا

تعرفه گمرکی

کد تعرفه

طبقه‌بندی کالاهای وارداتی در گمرک

import

import and export company

general trading

trading port of dubai

high sky line

استعلام واردات تجهیزات پزشکی

های اسکای لاین

شرکت واردات و صادرات

شرکت مشاوره بازرگانی خارجی

شرکت مشاوره و بازرگانی

بهترین شرکت بازرگانی

شرکت معتبر بازرگانی

جنرال تریدینگ

شرکت تخصصی در تجارت بین المللی

شرکت تخصصی تجارت بین الملل

وجه تعیین کننده انواع عوارض

چگونه کد تعرفه گمرکی محصول را پیدا کنیم؟

عوارض گمرکی بر چه اساسی است؟

چرا برای واردات کالا باید عوارض گمرکی پرداخت شود؟

واردات

حمل‌ونقل کالا

حمل‌ کالا

صادرات

صادرات به

قوانین صادرات

قوانین صادرات کالا

امور گمرکی

امور گمرکی چیست؟

تشریفات گمرکی چیست؟

تشریفات گمرکی

سند ترخیصیه چیست؟

سند ترخیصیه

ارز وارداتی چیست؟

ارز وارداتی

پیش فاکتور یا پروفرما اینویس چیست؟

پیش فاکتور یا پروفرما اینویس

اظهارنامه گمرکی

شرکت بازرگانی و حمل و نقل بین المللی های اسکای لاین

نظرتان را درباره این مطلب بنویسید !

ارسال دیدگاه
ارسال نظر
captcha
پربیننده ترین مطالب
واردات تجهیزات دندانپزشکی

واردات تجهیزات دندانپزشکی

در این مقاله قصد داریم با شرایط و نحوه واردات تجهیزات دندانپزشکی ...
مجوز واردات و صادرات

مجوز واردات و صادرات

برای صادرات و واردات کالا به مجوزهایی نیاز دارید تا بتوانید کالا ...
دریافت مجوز شرکت صادرات و واردات

دریافت مجوز شرکت صادرات و واردات

در این مقاله قصد داریم به بررسی کامل اسناد و مدارک لازم و ضروری ...
اخذ مجوز واردات و صادرات

اخذ مجوز واردات و صادرات

در این مقاله به بررسی اخذ مجوز واردات و صادرات می پردازیم و نکات ...